In de kijker

 

De Spartherm houthaarden hebben diverse unieke eigenschappen: 

  1. Iedere Spartherm liftdeurhaard wordt uitgevoerd met dubbele katrollen om de deur altijd in de juiste positie terug te brengen.
  2. Wist u dat iedere Spartherm haard een ingebouwde bypass heeft om rookuittreding te voorkomen?
  3. Op alle Spartherm Premium haarden wordt een mooie zwarte lak gebruikt. 
  4. Het glas van de Spartherm Premium haarden wordt extra gepolijst waardoor je een nog mooier vuurzicht hebt.
  5. U heeft in veel gevallen de keuze uit een kader met omgezette kanten, maar kunt ook kiezen voor een massief kader.

Neem vooral ook even de tijd om naar de prachtig nieuwe Spartherm Premium video hiernaast te kijken!

Schermafbeelding 2018-03-15 om 17.15.54.png

Interactieve brochure 

 

Wil jij de haarden zien branden en de sfeer beleven, kijk dan bijvoorbeeld snel op pagina 25 in deze interactieve brochure en je ziet de Dru Maestro 75XTU werkerlijk branden.

Of gebruik de Layar App met je smartphone op bijvoorbeeld pagina 27 en de Metro 100XTU geeft een gezellig vlambeeld.

 

Wij wensen je veel plezier met het uitzoeken van je nieuwe haard of kachel. 

Ecolabelvoorstelling.jpg

Energielabel zonder geheimen

 

Het energielabel sinds 1 januari 2018 verplicht voor alle hout-, gaskachels en haarden geeft aan hoe zuinig het toestel werkt; hoe lager het energieverbruik, hoe beter voor jouw portemonnee en hoe minder uitstoot van fijnstof.

 

Lees hier meer:

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/extra/zoek-en-vind/zoek-een-bedrijf/10250-10851/dru-belgium/partnerberichten/hoe-energiezuinig-is-jouw-favoriete-haard/?PREVIEW=

maestro 75xtu eco wave houtset bruin 300 dpi rgb.jpg

NIEUW DRU Maestro 75XTU

 

Ben jij op zoek naar een haard die als roomdivider kan dienen of een haard waarbij je vanuit meerdere hoeken van de woonruimte kunt genieten van het vuur? De Maestro 75XTU Eco Wave is een haard die daar uitstekend geschikt voor is. Dankzij het vuurzicht aan 3 zijden is het mogelijk om vanuit meerdere ruimtes van de aangename sfeer en warmte van deze haard te genieten. Zeer geschikt voor plaatsing op een hoek, bijvoorbeeld in L-vormige woonkamers.

De haard kan worden bediend met de standaard meegeleverde afstandsbediening. Voor bediening via tablet of smartphone is er een communicatiemodule verkrijgbaar die zorgt voor de draadloze Wifi verbinding.

Grote opruimingLedbord.jpg

GROTE OPRUIMING TOONZAALMODELLEN

 

Grote opruiming van onze toonzaalmodellen met kortingen tot -50%.

Wees er snel bij want op = op.

Voorbeeld:

Toonzaal Salons -50%

Toonzaal Salontafels -20% en -40%

Toonzaal Stoelen -20%

Toonzaal Tapijten en decoratie -40%

Toonzaal Verlichting -40%

Toonzaal Kachels -20% -30%

DRU_Campagnebeeld Eco Wave Centro 100 met vrouw.jpg

Bedien je haard met de gratis app

 

De nieuwe Control App van DRU maakt de bediening van één of zelfs meerdere haarden met Eco Wave heel eenvoudig.

Met de App kan je de haard aanzetten, hoger en lager zetten en tevens je eigen favoriete vlammenpatroon kiezen!

Je kunt kiezen uit drie voorgeprogrammeerde standen: Luxe, Comfort en Spaar en met de stand Custom kan je zelf het

vlammenpatroon bepalen. Daarbij is precies te zien hoeveel procent gas je bespaart ten opzichte van de volstand.

Het wordt zo nooit te warm in je interieur en het is dus niet nodig om de haard laag te zetten of te doven.

Je kunt blijven genieten van een prachtig en mooi vlambeeld en je bespaart tot wel 50% op je energieverbruik!

Schermafbeelding 2017-02-06 om 16.47.41.png

Wat is Clear View (ontspiegeld) glas.

 

Om het haardvuur nog realisticher te laten lijken zijn diverse haarden nu verkrijgbaar met ontspiegeld glas. Door een speciale coating is dit glas vrijwel onzichtbaar en suggereert dat er geen glasraam aanwezig is. Hierdoor heb je een nog beter zicht op het vlammenspel.

Maestro 80-2 Eco Wave ceraglass houtset standaard 300 dpi rgb.jpg

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN GASHAARD?

Wanneer je kiest voor een haard of kachel op gas dan kies je voor sfeer, gemak en comfort. Met één druk op de knop ontsteekt je de haard en geniet je direct van een prachtig en natuurlijk vlammenspel. Vervolgens kun je de temperatuur in huis eenvoudig regelen met een afstandsbediening. Met zoveel gemak genieten van een haard, kan niet anders betekenen dan dat dit de ideale plek wordt om te ontspannen.

 

Uitgebreide keuze

Gashaarden en -kachels zijn er in diverse soorten en maten. Inbouwhaarden zijn al een aantal jaren de trend; strak ingebouwd of juist met een lijst of een klassieke schouw.  Met name strak ingebouwd en met een breed vlambeeld zien we tegenwoordig in vele interieurs toegepast worden. Naast de inbouwtoestellen is er natuurlijk ook nog de keuze voor vrijstaande en hangende modellen.

HOEVEEL VERBRUIKT EEN GASHAARD?

Er is helaas geen standaard antwoord op de vraag hoeveel een gashaard of gaskachel verbruikt. Dit komt omdat het verbruik afhankelijk is van zowel het vermogen van de haard/kachel als het stookgedrag.

 

Indien u de haard continue op volstand laat branden verbruikt de haard natuurlijk meer dan wanneer u de haard ook op lage stand brandt. Toch kunnen we met onderstaand voorbeeld u wel een indicatie geven.

 

In de regel kunnen we zeggen dat een haard van +/- 7 kW, bij gebruik op volstand, ongeveer 1 kuub per uur verbruikt. De kosten van een avondje plezier van uw haard zijn afhankelijk van de actuele gasprijzen bij uw gasleverancier en het aantal uren dat u de haard laat branden. Uitgaande van een gasprijs van € 0,55 cent per uur en 4 uur stoken op volstand, kunt u uitgaan van ongeveer

€ 2,- per avond.

Schermafbeelding 2017-03-24 om 15.13.39.png

WELK TYPE HAARD PAST BIJ JOU?

Keuze van het vermogen

 

Vele kiezen vaak onbewust voor een te hoog vermogen, met als risico dat ze het toestel maar kort of alleen op lage stand kunnen laten branden. Simpelweg omdat het anders te warm wordt in de woonruimte. Bij houthaarden en kachels resulteert dit in een slechte verbranding, zwarte ruiten en een hogere uitstoot. Bij gashaarden betekent dit vooral dat je niet kunt genieten van het mooie vlambeeld dat deze haarden te bieden hebben.

 

Het bepalen van het vermogen

Je kunt op eenvoudige wijze het vermogen bepalen dat je nodig hebt om de gewenste ruimte te verwarmen. In de grafiek zie je het vermogen uitgedrukt in KW. De te verwarmen ruimte wordt uitgedrukt in kubieke meters (m3). Het aantal kubieke meters bepaal je door de lengte, breedte en hoogte van de ruimte met elkaar te vermenigvuldigen. Op het snijpunt van één van de drie lijnen kun je vervolgens het vermogen aflezen dat je nodig hebt. Welke van de drie lijnen je moet kiezen, hangt af van de mate waarin jouw woning is geïsoleerd.

Schermafbeelding 2017-03-24 om 15.33.50.png

DE VERVUILENDE HOUTKACHEL

Of hoe de media achterop hinkt

 

Het is u vermoedelijk ook niet ontgaan, de negatieve berichtgeving in de media i.v.m. de uitstoot van houtkachels. Dit terwijl de uitstoot van de actuele houtkachel maar liefst 90% lager ligt (!) dan deze van de "oldtimers" waarmee de VMM haar berekeningen heeft gemaakt.
Los daarvan, maken wij hier graag een belangrijke kanttekening bij: vanaf eind november 2016 worden de normen inzake CO, fijn stof en emissie een stuk strenger - net om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.
Onze fabrikanten zijn continu in de weer om hun producten aan te passen aan de strengste vereisten. 
Ecologische houtkachels: het kan wel!
Laat u dus vooral niet van de wijs brengen door deze negatieve en foutieve berichtgeving: investeren in een milieuvriendelijke houtkachel. 

Easy Release Door System

 

Diverse DRU haarden zijn voorzien van het 'Easy release door system', een handige klap-/draaideur die de reiniging van de haard vergemakkelijkt. De deur kan gemakkelijk worden geopend zonder schroeven te hoeven verwijderen. Deze mooie innovatie is verkrijgbaar op verschillende haarden. Een groot aantal DRU gassfeerhaarden is inmiddels uitgerust met deze voorziening waarbij er een onderscheid kan worden gemaakt.

 

Bekijk de video.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.