In de kijker

 

Schermafbeelding 2018-09-21 om 17.12.08.png

Koopjes

 

Klik hier om onze pagina Koopjes te bezoeken met alle afgeprijsde toonzaalmodellen.

 

Gashaarden & -kachels, houthaarden & -kachels, pellethaarden & -kachels, meubelen, tapijten, verlichting, decoratie ... met kortingen van 30%, 40%, 50% en tot 60%.

 

Wees er snel bij want op = op.

1956 - 2018

 

Als kind van een ondernemers familie, werd kopen en verkopen er met de paplepel ingegeven. Reeds op mijn 14e droomde ik van een eigen zaak. Op mijn 22ste werd deze droom “eindelijk” werkelijkheid. Samen met mijn echtgenote Tanja groeide de dorpswinkel Sint Jan uit tot de gevestigde waarde SJ-INTERIO. In heel de provincie werden we bekend voor kwalitatieve meubelen, kachels en haardprojecten.

 

De tijd heeft intussen niet stil gestaan en na meer dan 30 jaar en duizenden tevreden klanten, is het nu tijd geworden om een volgende stap in ons leven te zetten. Om deze nieuwe uitdaging aan te gaan, hebben wij besloten om onze toonzaal uit te verkopen en het verhaal SJ-INTERIO in schoonheid af te sluiten.

 

Wij willen in de eerste plaats onze medewerkers danken, die steeds met volle overtuiging meewerkten aan onze droom. En natuurlijk danken we ook de ontelbare klanten die ons jarenlang hun vertrouwen schonken.

Schermafbeelding 2018-03-15 om 17.15.54.png

Interactieve brochure 

 

Wil jij de haarden zien branden en de sfeer beleven, kijk dan bijvoorbeeld snel op pagina 25 in deze interactieve brochure en je ziet de Dru Maestro 75XTU werkerlijk branden.

Of gebruik de Layar App met je smartphone op bijvoorbeeld pagina 27 en de Metro 100XTU geeft een gezellig vlambeeld.

 

Wij wensen je veel plezier met het uitzoeken van je nieuwe haard of kachel. 

Ecolabelvoorstelling.jpg

Energielabel zonder geheimen

 

Het energielabel sinds 1 januari 2018 verplicht voor alle hout-, gaskachels en haarden geeft aan hoe zuinig het toestel werkt; hoe lager het energieverbruik, hoe beter voor jouw portemonnee en hoe minder uitstoot van fijnstof.

 

Lees hier meer:

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/extra/zoek-en-vind/zoek-een-bedrijf/10250-10851/dru-belgium/partnerberichten/hoe-energiezuinig-is-jouw-favoriete-haard/?PREVIEW=

DRU_Campagnebeeld Eco Wave Centro 100 met vrouw.jpg

Bedien je haard met de gratis app

 

De nieuwe Control App van DRU maakt de bediening van één of zelfs meerdere haarden met Eco Wave heel eenvoudig.

Met de App kan je de haard aanzetten, hoger en lager zetten en tevens je eigen favoriete vlammenpatroon kiezen!

Je kunt kiezen uit drie voorgeprogrammeerde standen: Luxe, Comfort en Spaar en met de stand Custom kan je zelf het

vlammenpatroon bepalen. Daarbij is precies te zien hoeveel procent gas je bespaart ten opzichte van de volstand.

Het wordt zo nooit te warm in je interieur en het is dus niet nodig om de haard laag te zetten of te doven.

Je kunt blijven genieten van een prachtig en mooi vlambeeld en je bespaart tot wel 50% op je energieverbruik!

Schermafbeelding 2017-02-06 om 16.47.41.png

Wat is Clear View (ontspiegeld) glas.

 

Om het haardvuur nog realisticher te laten lijken zijn diverse haarden nu verkrijgbaar met ontspiegeld glas. Door een speciale coating is dit glas vrijwel onzichtbaar en suggereert dat er geen glasraam aanwezig is. Hierdoor heb je een nog beter zicht op het vlammenspel.

Maestro 80-2 Eco Wave ceraglass houtset standaard 300 dpi rgb.jpg

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN GASHAARD?

Wanneer je kiest voor een haard of kachel op gas dan kies je voor sfeer, gemak en comfort. Met één druk op de knop ontsteekt je de haard en geniet je direct van een prachtig en natuurlijk vlammenspel. Vervolgens kun je de temperatuur in huis eenvoudig regelen met een afstandsbediening. Met zoveel gemak genieten van een haard, kan niet anders betekenen dan dat dit de ideale plek wordt om te ontspannen.

 

Uitgebreide keuze

Gashaarden en -kachels zijn er in diverse soorten en maten. Inbouwhaarden zijn al een aantal jaren de trend; strak ingebouwd of juist met een lijst of een klassieke schouw.  Met name strak ingebouwd en met een breed vlambeeld zien we tegenwoordig in vele interieurs toegepast worden. Naast de inbouwtoestellen is er natuurlijk ook nog de keuze voor vrijstaande en hangende modellen.

HOEVEEL VERBRUIKT EEN GASHAARD?

Er is helaas geen standaard antwoord op de vraag hoeveel een gashaard of gaskachel verbruikt. Dit komt omdat het verbruik afhankelijk is van zowel het vermogen van de haard/kachel als het stookgedrag.

 

Indien u de haard continue op volstand laat branden verbruikt de haard natuurlijk meer dan wanneer u de haard ook op lage stand brandt. Toch kunnen we met onderstaand voorbeeld u wel een indicatie geven.

 

In de regel kunnen we zeggen dat een haard van +/- 7 kW, bij gebruik op volstand, ongeveer 1 kuub per uur verbruikt. De kosten van een avondje plezier van uw haard zijn afhankelijk van de actuele gasprijzen bij uw gasleverancier en het aantal uren dat u de haard laat branden. Uitgaande van een gasprijs van € 0,55 cent per uur en 4 uur stoken op volstand, kunt u uitgaan van ongeveer

€ 2,- per avond.

Schermafbeelding 2017-03-24 om 15.13.39.png

WELK TYPE HAARD PAST BIJ JOU?

Keuze van het vermogen

 

Vele kiezen vaak onbewust voor een te hoog vermogen, met als risico dat ze het toestel maar kort of alleen op lage stand kunnen laten branden. Simpelweg omdat het anders te warm wordt in de woonruimte. Bij houthaarden en kachels resulteert dit in een slechte verbranding, zwarte ruiten en een hogere uitstoot. Bij gashaarden betekent dit vooral dat je niet kunt genieten van het mooie vlambeeld dat deze haarden te bieden hebben.

 

Het bepalen van het vermogen

Je kunt op eenvoudige wijze het vermogen bepalen dat je nodig hebt om de gewenste ruimte te verwarmen. In de grafiek zie je het vermogen uitgedrukt in KW. De te verwarmen ruimte wordt uitgedrukt in kubieke meters (m3). Het aantal kubieke meters bepaal je door de lengte, breedte en hoogte van de ruimte met elkaar te vermenigvuldigen. Op het snijpunt van één van de drie lijnen kun je vervolgens het vermogen aflezen dat je nodig hebt. Welke van de drie lijnen je moet kiezen, hangt af van de mate waarin jouw woning is geïsoleerd.

Schermafbeelding 2017-03-24 om 15.33.50.png

DE VERVUILENDE HOUTKACHEL

Of hoe de media achterop hinkt

 

Het is u vermoedelijk ook niet ontgaan, de negatieve berichtgeving in de media i.v.m. de uitstoot van houtkachels. Dit terwijl de uitstoot van de actuele houtkachel maar liefst 90% lager ligt (!) dan deze van de "oldtimers" waarmee de VMM haar berekeningen heeft gemaakt.
Los daarvan, maken wij hier graag een belangrijke kanttekening bij: vanaf eind november 2016 worden de normen inzake CO, fijn stof en emissie een stuk strenger - net om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.
Onze fabrikanten zijn continu in de weer om hun producten aan te passen aan de strengste vereisten. 
Ecologische houtkachels: het kan wel!
Laat u dus vooral niet van de wijs brengen door deze negatieve en foutieve berichtgeving: investeren in een milieuvriendelijke houtkachel. 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.